Staj Kariyeriniz için 7 adım

Staj Kariyeriniz için 7 adım

Birinci adım stajı zorunluluk olarak görmek yerine kariyeriniz için bir fırsat olarak değerlendirin. Gönüllü stajyerlik yaparak diğer adayların bir adım önünde olun.

İkinci adım Hangi alanda ilerlemek istediğinize karar verin ama bu konuda çok katı olmayın. Unutmayın, ne kadar çok farklı bölüm denerseniz kendi yeteneklerinizi daha hızlı ve net keşfedersiniz.

Üçüncü adım Dakik olmaya özen gösterin. Bu işvereninizin gözünde planlı ve zaman yönetimi güçlü bir çalışan olduğunuz algısını oluşturur.

Dördüncü adım Staja başladığınız yerin kültürünü iyi gözlemleyin. Kıyafet yönetmeliğinden birbirleriyle konuşurken nasıl hitap ettiklerine, telefonda nasıl konuştuklarından iş yapış şekilllerinie kadar her şey hakkında fikir sahibi olun.

Beşinci adım Staja başladığınız yeri ilk günden sahiplenin. Orada çalışan bir eleman gibi size verilen görevleri zamanında ve eksiksiz yapmaya özen gösterin. Hata yapmaktan korkmayın. Herkes sizin öğrenme sürecinde olduğunuzu bilecektir.

Altıncı adım Hevesli,güleryüzlü,saygılı ve öğrenmeye açık olun. Sorumluluk alarak insanların sizin farkınızda olmasını sağlayın. Büyük işleri yapmak için öncelikle küçük işlerden başlamanız gerektiğini unutmayın.

Yedinci adım Eğer istiyorsanız şirkette kalmak istediğinizi yöneticilerinizle paylaşın. Stajınız bitse bile şirketteki iletişiminizi koparmayın.