7 Uygulamayla İş Yaşamanızı Kolaylaştırın

7 Uygulamayla İş Yaşamanızı Kolaylaştırın

İş hayatını kolaylaştırmayı sağlayan uygulamalar sayesinde zamanı daha etkili kullanabilirsiniz.

Her geçen gün hayatımıza yenilikler ve kolaylıklar katan teknolojik gelişmeler iş yaşamımızı da olumlu yönde etkiliyor. Günümüz teknolojisi bilgisayar, internet ve cep telefonu kullanımı ile kısa sürede pek çok bilgiye ulaşabilme ve hızlıca paylaşma fırsatı tanıyor. Birkaç dakika içerisinde hiç bir ücret ödemeden akıllı telefonlara indirilebilen uygulamalar özellikle çalışanların işini bir hayli kolaylaştırıyor. İşte bu uygulamalardan bazıları;

Toogl Zamanınızı yönetemiyorsanız bu uygulama size yardımcı olabilir. İşe başlarken uygulama üzerinden zaman sayacını başlatıyor ve işe ne kadar zaman harcadığınızı görebiliyorsunuz. Böylece beş dakikada bitecek bir işe 10 dakika harcadığınızı görmek iş yapış tarzınızı değiştirmenize ve verimliliğinizin artmasına yardımcı oluyor. İşlerinizi gruplar haline getirip, hangi işe ne kadar vakit harcadığınızı gördüğünüzden zaman yönetimi konusunda kendinizi geliştirebiliyorsunuz.

LastPass Her sabah işinize geldiğinizde kullandığınız programların ya da hesapların şifrelerini bilgisayarınıza teker teker giriyor, bu şifreleri unutmamak için bir yere not ediyorsunuz. İşte bu noktada LastPass uygulaması sizi tüm bu işten kurtarıyor. Bu uygulama giriş yapmak istediğiniz tüm hesaplarınızın şifresini bünyesinde kaydediyor, böylece her sabah işe gittiğinizde hangi hesabınıza nereden giriş yapacağınızı düşünmenize gerek kalmadan LastPass uygulamasına
girdiğinizde tüm hesaplarınız aktif hale gelmiş oluyor.

WeTransfer yüksek boyutlu dosyalarınızı kolayca göndermenizi sağlayan bu uygulama yüklediğiniz dosyaları link olarak göndermek istediğiniz kişiye iletiyor. 2 GB’a kadar ücretsiz gönderim yaptığınız bu uygulamada daha yüksek boyutlu dosyaları ise ücretli olarak gönderebiliyor. Böylelikle hem siz bir dosyayı zaman harcamadan gönderebiliyorsunuz hem de dosyayı ilettiğiniz kişi link üzerinden kolaylıkla dosyaya erişebiliyor.

Office Lens Telefonunuzun kamerasıyla fotoğrafı çektikten sonra üzerinde istediğiniz gibi oynama yapabileceğiniz, not alabileceğiniz ücretsiz bu uygulamayla fotoğrafınızı geliştirerek neredeyse taranmış bir görüntü gibi olmasını sağlamanıza olanak tanıyan bir uygulamadır. Üzerinde tüm notlarını aldığınız fotoğrafı Word, PDF, PowerPoint yada OneNote dosya uzantılı olarak kaydedebiliyiyorsunuz.

Evernote Notlarınıza ses doyası, video ya da fotoğraf da eklemenizi sağlayan bu uygulama özellikle toplantılarda hayat kurtarıcı olabiliyor. Notlarınızı bulut ortamında saklayan Evernote’ a daha sonra bilsisayar, telefon ya da tabletten istediğiniz zaman ulaşabiliyorsunuz.

Mailbox Çalışma hayatı yoğun olanlar için hayat kurtarır nitelikte olan bir diğer uygulama da Mailbox olarak karşımıza çıkıyor. Mailbox sayesinde tüm mailler tek bir uygulama üzerinden yönetilebiliyor. Bu sayede iş mailiniz ve özel mailinize gelen tüm mailleri kolaylıkla cevaplayabiliyorsunuz.

Pocket Pocket internette gezinirken kaydetmek istediğiniz hiç bir içeriği kaçırmamanızı sağlayan bir uygulama. Pocket sayesinde internette beğendiğiniz linkleri tek dokunuşla bir listeye gönderebilir daha sonra ise bu listeye akıllı telefon veya bilgisayarınızdan kolayca ulaşabilirsiniz. Böylelikle internette işinizle ilgili rastladığınız içerikleri unutma ihtimaliniz ortadan kalkıyor.